Sensitive Badass

Sensitive Badass

Jag har alltid varit känslig. Jag har vetat det och jag har fått det bekräftat av andra. Och som jag jobbat för att INTE vara det, sett min känslighet som något FEL och att det skulle vara en svag egenskap.
Ha, snacka om att jobba i motvind, HELA TIDEN! Inte undra på att kroppen blir sjuk till slut.

Från att ha levt i en känslomässigt tung berg- och dalbana, där jag känt känslor 1000 gånger kraftigare än andra omkring mig (känns det som), så är jag idag glad att jag vet så mycket mera om detta.

Jag hade läst om högkänslig personlighet tidigare, men inte riktigt tagit in det. Innan jag kom över Elaine N. Aron och hennes arbete där det var som att allting föll på plats. I hennes test får jag fulla poäng. Det här var en dörröppnare för mig. Jag förstod plötsligt min barndom mycket bättre och jag förstår mina egna barn mycket bättre idag. Jag menar, när ett par strumpor eller byxor faktiskt sitter ”tassigt” och är obekväma, ja men då är det så (även om det som förälder inte är så lätt att handskas med alla gånger…men det kanske jag skriver om en annan gång 😉 )

Vilken tur att jag hade min egen coach vid min sida som faktiskt stödde mig i min process att förvandla det som jag sett som en svaghet till en enorm styrka i stället. Idag älskar jag att stå och föreläsa och prata inför människor, tidigare var det ungefär det värsta jag visste. Idag låter jag min intuition leda mig i mycket, för att jag tillåtit och accepterat att den kommer som en gåva tack vare min känsliga personlighet.

För en tid sedan var det en kvinna i USA som gillade ett av mina inlägg på Instagram. Hon väckte intresse i mig och det var som att hela grejen med att se min känslighet som en superpower satte ännu högre växel i mig. Det var då jag kom i kontakt med ordet Badass och fullkomligt ÄLSKADE det! Här kan du läsa om henne Amber Rochelle om du vill.

Tidigare har jag sett ordet ”badass” som någonting hårt och tufft, men sakta började jag ta in mera och lite undra varför det här ordet ploppar upp så ofta.  Med lite mera efterforskningar om vad ordet betyder, så började jag hitta mitt eget sätt att använda det. Försökte faktiskt hitta ett bra ord på svenska i stället, men ”tuffing” klingade inte riktigt rätt 🙂
Och det jag vill förmedla är att vi alla kan väcka oss till att vara lite mera Badass – våga vara oss själva, tro på oss själva och alltid vara redo att växa i oss själva!

Det här betyder Badass för mig:

  • Badass är något som du ÄR. Inte något du försöker vara eller se ut som.
  • En Badass är sann med sig själv – alltid. Hon försöker inte imponera på andra med att vara någon annan än sig själv.
  • En Badass ger inte upp. Hon är målmedveten och pushar sig när det behövs – hur svårt det än verkar vara.
  • En Badass är inte dum – hon är begåvad.
  • En Badass är godhjärtad och sprider glädje.
  • En Badass är medveten om sina gränser.
  • En Badass skapar ingen drama (mentalt eller fysiskt) och tar avstånd från drama.

Igår när jag låg i soffan och såg på Idol och märkte att tårarna rann när jag lyssnade till en tjej som gjorde en sjukt bra audition, eller såg Anders Bagge bli berörd, bestämde jag mig för att NU är det dags att skriva ett blogginlägg om detta.

So, let´s rock this world – by being our own kind of Badass’es !! RIGHT?

Kram:
Sandra

Inga kommentarer

Skriv en kommentar