Mensen – månadens uppdatering

Mensen – månadens uppdatering

I så många år har jag sett mensen som ett litet monster som flyttar in en gång i månaden. Med den så kommer irritationen, sötsuget, finnar, värken och jag vet inte vad.

Tills nu.

Efter att ha överdoserat kroppen med hormoner (p-piller) under en längre tid pga endometrios, sedan fertilitetsbehandlingar i flera år för att bli gravid, känner jag ÄNTLIGEN att min kropp fungerar som den vill och är gjord för att göra.

Har efter barnen försökt med p-piller och hormonspiral i flera repriser, men jag har bara känt att det inte funkar. Men det hade ju varit så skönt att bestämma själv när mensen ska komma, eller ännu bättre, att inte ha någon mens över huvud taget!

Idag tänker jag annorlunda och kroppen mår bäst av att bara få sköta sig själv.

Eftersom jag tror på Wayne Dyer som säger: ”Remember that your natural state is joy”, så tror jag att all irritation, ilska, bitterhet, nedstämdhet etc. som vi känner är signaler vi kan lära oss av. Känna känslan, men inte bli den alltså.
Som med mens t.ex. När jag har mens och känner mig irriterad, skyller jag på mensen och har ”rätt” att vara irriterad. Eller blir chokosugen, så skyller jag på mensen och äter choko därför. Och jag fortsätter så månad efter månad. Utan att ta till mig och lära mig något av det. För…det är ju så mycket lättare att ha något eller någon att skylla på, istället för att SJÄLV  behöva göra något åt saken.

De senaste två månaderna har jag varit tacksam över mensen som kommer varje månad. Tänk att kroppen en gång i månaden är så fiffigt funtad att den renar sig själv. Att kvinnans kropp är så fiffig att den är utrustad med alla dessa hormoner som gör att den är så magisk som den är. Och att den signalerar åt mig när det är dags att uppdatera hjärnkontoret igen, tömma på skit som inte behöver ta utrymme där mera. Tömningen sker såväl i form av mens, finnar (skit som kommer ut från huden) som i irritation som leder till nya insikter och idéer. För att klara av det så kan det nog faktiskt hända att denna magiska kvinnokropp behöver lite extra bränsle som t.ex. choklad 😉

Förutom att nya tankemönster och idéer har ploppat upp så upplever jag inte heller lika mycket värk. Kanske kroppen inte behöver SKRIKA lika högt längre för att jag ska förstå att klämma på ”update”- knappen eller tömma roskiskorgen?

Who knows? Men för mig är det mycket roligare att tänka så här 🙂

Inga kommentarer

Skriv en kommentar